петак, 11. децембар 2009.

Tišina


Od kuće do škole,
od škole do kuće,
uvek se ponešto
šapuće, šapuće.

Tiho, tiše,
tiho, tiše,
Tiho - k`o padanje kiše.

Šapuću se pisma
i šapuću tajne,
šapuću se zakletve
velike i trajne.

Tiho, tiše,
tiho, tiše
Tiho - k`o padanje kiše.



Poznata dečija pesma " Šaputanje " koju smo svi rado pevali kao osnovci.Kad se samo setim tih lepih vremena, poželim da se vratim u to doba i priznajem, zavidim onima koji su tu ostali i dan danas.

Elem, šaputalo se ovih dana po Negotinu, šaputalo na ulicama, kancelarijama, kafanama, na jastuku... Govorilo se i licitiralo o mogućem datumu održavanja lokalnih izbora, govorilo, ali niko sa preciznošću nije mogao da kaže i koji je to datum.Ono što smo svi znali, to je da se izbori moraju održati najkasnije do 10. marta. Vreme je polako odmicalo, a nagoveštaja o datumu održavanja izbora nigde. Četvrtak 10.decembar, taj famozni dan za nas Negotince, je došao, poslednji zakonski dan za raspisivanje izbora.Nigde vesti, kopam po internetu, gledam sve informativne emisije, B92, RTS, Avala, FOX, Košava, RTK, BBC, Sky news, CNN, Al Jazeera, Adult TV , raspitujem se kod prijatelja, vadim tranzistor sa tavana...ništa! Nigde vesti o izborima u mom gradu, hoće li ih uopšte biti, zar je moguće da su nas zaboravili?

Četvrtak veče, a informacije o raspisivanju izbora nigde.Moja radoznalost prelazi polako u nervozu dok mi kažiprst desne ruke besomučno klikće u nadi da ću doći do tako željene informacije.Konačno! Blog opštinskog odbora G17 iz Negotina objavljuje odluku iz Službenog glasnika.Izbori za odbornike Skupštine opštine Negotin biće održani 7. marta 2010. godine.Odluku je donela 7. decembra Slavica Đukić Dejanović, predsednik Skupštine republike Srbije.

Još dugo gledam u monitor ili bolje rečeno kroz monitor i tek sad mi ništa nije jasno.Postavljam sebi pitanje: ako su izbori raspisani još u ponedeljak 7 . decembra zašto se kasnilo sa objavljivanjem ove vesti? Kome to još smeta da se obelodani datum održavanja izbora? Vest nije bilo moguće nigde pronaći. Šta se to dešava, postoji li neki zavet ćutanja?! Da li oni koji to kriju misle da će kupovinom vremena nabrati još koji glas, poen?

Ne, nikako! Ovo ćutanje, ova tišina je otvoreno ruganje i vređanje inteligencije nas građana, nas birača. Nas koji smo se sve ove godine na različite načine borili protiv mraka, zar da opet prolazimo kroz medijsku tamu? Neki se, očigledno, najbolje snalaze u mutnom, ali su se ovog puta preračunali, moć intereneta i bloga je učinila svoje.

Apsurd ili ne, tek u Negotinu, izborna tišina je počela i pre nego što su izbori raspisani.

Mene je ipak ova tišina probudila, a vas?!

6 коментара:

  1. Ovo ti je do sada najbolji tekst koji si napisao.

    Ustani
    Probudi se
    Vreme je

    Sećate se toga?
    Setite se, ništa nije uzalud.
    Sve ima svoju svrhu.

    ОдговориИзбриши
  2. Bravo,svako pametan ce shvatiti to cutanje.Ta vlast i vlast koja je svojim radom omogucila vladanje istih,sigurno nece dobiti moj glas.Ima jos pametnog sveta u tom Negotinu,predlazem svima da dobro razmisle kome ce dati svoj glas.I upamtite mi smo ti koji cemo odrediti ko ce da nas vodi,zato pamet u glavu.Idite i pratite sve skupove,pogledajte sta vam nude,a ne glasam jer je skolovan ili deli paketice ili ima lepotu.Na vama je da mozgujete i povucete prave poteze.Negotinci pokazite se sad na delu.

    ОдговориИзбриши
  3. Bravo momci.Potpuno se slazem i Nitogen je veliki Kralj.Mislim da mi nece zameriti sto se vise obracam Laletu.Verovatno sto mi je on prvi privukao paznju.Ali ozbiljno mislim da ste super,imate moju podrsku.Svako dobro.Zelim da nas je sto vise...moje zelje u Novoj Godini..a paketic necu,nek ustedi Baptisticka crkva na meni.Trebace Ljubisi,nek cuva za kasnije.Probudi se Negotine.

    ОдговориИзбриши
  4. Al ovde prasina na ovom blogu,auuuuuuuuuuu...idem da ne dobijem alergiju..

    ОдговориИзбриши