уторак, 27. јануар 2009.

Mini suknja





Nesumnjivo nezaobilazni detalj mnogih devojaka i žena. Pitam se, ima li na svetu ormana u kojima nedostaje ovaj, naizgled bezopasni komad odeće?! Provokacija, stil(ne novi), moda, uzdah, ubrzani puls, svilena, kožna, lanena, providna, čipkasta, crna...sve su ovo asocijacije za njeno veličanstvo - mini suknju. Svoj "bum" doživela je u prvoj polovini prošlog veka, a danas gotovo da nema zemlje u kojoj se ne može videti u svako doba dana i noći, na svakome mestu.Naravno, kao i u svemu i ovde ima izuzetaka koji potvrđuju pravilo, u većini islamskih zemalja nezamislivo je videti ženu u kratkoj suknji.A tek ženu u javnom životu sa sve suknjom iznad kolena!!! No chance, rekli bi Englezi.

A kod nas...

Srbija je svet. Mini suknju su, sa više ili manje uspeha, nosile a i danas je nose Gorica Gajević, Margit Savović, Svetlana Kitić, Lidija Vukićević, Nataša Mićić...ova potonja na mene je ostavila poseban utisak.Iskren da budem, nikad nisam znao o čemu priča srpska Nikol Kidmen, možda zato što je nikad nisam ni slušao. Uvek sam davao prednost vizuelnom naspram auditivnom, u tome možda i leži uzrok mojih ljubavnih poraza.

Tek, eto suknje i kod nas, u našem selu, pa još na dnevnom redu.Kako onomad reče nesuđeni predsednik opštine: " 5. decembra imali smo na dnevnom redu kratku suknju, 23. decembra imali smo novu frizuru." E, moj Lane, jabuko sa grane da si manje gledao kolena, a više mislio, manje opterećivao želudac po me`anama negotinskim sa svojim akademskim kolegom doktorom žutim, a više radio, sad bi već na čelu sela imali pantalone, sa sve salonkama i belim čarapama.

Ali, kako ona pesma kaže: Uzalud vam trud svirači za drugog su dunje žute! Dok ste vas dvojica moj Lane, u čuvenoj kafani zwei null zwei krkali ćevape, ražnjiće i batake, dotle su noge vodile pregovore o modnim trendovima.Kako da se iz mini prebace u Maxi(m) suknje.Ipak je januar, `ladno je bre! A kako to da u decembru nije bilo hladno, kad su se i tad nosile kratke suknje? Ma, bilo je, ali tad je trebalo skrenuti poglede sa vrućih tačaka dnevnog reda na vruće noge. I, tu si se opekao, moj Lane.Tada je trebalo otkriti adute i zagolicati maštu protivniku, a sad planove i dalje poteze treba sakriti,maxi(m) suknjom.

Kad sledeći put odeš u mehanu, nemoj toliko da soliš, teraće te da piješ vodu, a video si kako noge umeju da prevode žedne preko vode. I, još nešto, promeni lokaciju, mogu da te poistovete sa nazivom restorana, a i sam znaš sta znači kad ti neko kaže : Ma, dvojka si!
Što se tiče druga sa kojim nazdravljaš, tu ti ne mogu ni savetom pomoći, u životu prijatelje sami biramo, a sa kim si takav si!





Za sve si kriva ti - Gabrijela Koko Šanel

4 коментара:

  1. Super su te noge.ZA plakati..Znas ti za ono"Ko ih nece e tog biju"..A jadnik je mogao i gradu da pomogne.Nagrebusa covek ni kriv ni duzan samo zato jer nije hteo.

    ОдговориИзбриши
  2. U, jbmtlbc, ostavi me bez reči ovim postom!
    Nokaut - direkt međ' rozi.
    Halal vera deli!
    tj. Свака част јуначе!

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan text!!!
    p.s.
    Mini suknju je izmislila Mary Quant, znam ja.

    ОдговориИзбриши
  4. Eto,a ja živeh u zabludi da je to bila Koko Šanel.

    Hvala na informaciji.

    Mary,Mary,šta učini muškom rodu...

    ОдговориИзбриши