понедељак, 7. децембар 2009.

Insajder


Postoje pitanja koja su zabranjena,odgovori koji ne smeju da se čuju,granice koje se ne prelaze.Tu počinje Insajder.

Ovo je najava za, već sada, kultni serijal o bolestima srpskog društva autorke Brankice Stanković koji se emituje na televiziji B92, ponedeljkom od 22h.Hrabra i nedvosmislena,Brankica pogađa pravo u centar,dira u osinjak,igra se sa vatrom. Ne obazirući se na mnogobrojne pretnje kojima je izložena, Brankica istrajava u svojoj nameri da nam predstavi sve anomalije i bolesti društva u kome živimo,preko organizovanog kriminala,korupcije,ubistava,puteva droge,lopovluka,nasilnika zaodenutih u navijačke majice i šalove. Upravo su ovi potonji bili tema njene poslednje epizode,tj. 1. dela pod nazivom "(Ne)moć države." I ovaj serijal uneo je dosta bure i negodovanja ( a koji to Insajder nije ) , pretnji, zastrašivanja,ali i podrške kolega i pojednih političara. Popularnost serijala Insajder je tolika da i na poznatoj društvenoj internet mreži Fejsbuk postoje dve oprečne grupe,jedna koja podržava Brankicu i njen rad Brankica Stanković- Insajder i druga Poruka za Brankicu i sudove... naziv koji su "lansirali" navijači Partizana,pre dvadesetak dana.

Ubistvo nesrećnog Brisa Tatona u septembru mesecu ove godine u centru Beograda,u srcu prestonice,pred mnogobrojnim svedocima bio je signal i za državu da krene u obračun sa huliganima. KASNO! Zašto kažem kasno? Pa, zato što se već znalo ko su kriminalci i huligani sa debelim dosijeom u policiji.Kako,inače, drugačije tumačiti činjenicu da su već iste večeri ubice pronađene i uhapšene?! Podstrekači,oni sa dosijeom,su bili lukaviji,pa su pobegli van zemlje tako da su i danas van dometa naših pravosudnih organa.Međutim,na ovom mestu nemam nameru da hvalim rad Brankice Stanković,za takvim nečim nema potrebe,svojim serijalom je sve rekla.Još manje želim da dajem prostora raznim bitangama i vucibatinama sa noževima i pištoljima u rukama,koji sebe i svoju delatnost kriju iza firme navijača.

Ono što je mene porazilo i nateralo na pisanije je poražavajuća slika naših državnih organa,prevashodno pravosudnih. Evo i primera,na Brankičino pitanje Kako je moguće da procesi tako dugo traju, Goran Ilić,predsednik Udruženja tužilaca i javni tužilac Prvog opštinskog tužilaštva odgovara: " tu se ne bih složio sa Vama", a zatim Brankica postavlja i konkretno pitanje gde pominje ime i prezime osumnjičenog sa preko 40 prijava, a tužilac Ilić daje šokantni odgovor: "Vi volite da govorite apstraktno." Novinar svoje pitanje potkrepljuje konkretnim dokazima i proverenim,verodostojnim podacima,a nosilac jedne od pravosudnih funkcija daje ovakav odgovor,krajnje licemerno. E, dok je nama ovih i ovakvih tužilaca,neće nam svanuti,a krimosi mogu mirno da šetaju i da ti razbiju glavu ako im se,recimo, ne sviđa tvoja frizura.

O ovome mogu još dugo da pišem,ali ipak Vašoj pažnji preporučujem emisiju Insajder,ponedeljak 22h na B92.

Na neka pitanja, odgovor ćemo dobiti tek pošto budu postavljena u ponedeljak uveče...e,Srbijo,među šljivama!!!

10 коментара:

  1. Svaka cast Gospodine.Odusevljavate me.Daj Boze da Negotin ima jos kojeg tako smelog i pametnog coveka,pa da i Negotinu malo krene.Imate moju podrsku za Vasu hrabrost i vasu umnu sposobnost.Pozdrav iz Dijaspore,gde se zna neki red cak i za nas strance.

    ОдговориИзбриши
  2. Beograd je leglo...ne treba se čuditi takvim izjavama raznih tužiočića i ostalih sudijica i pandurčića...Sodom and Gomorrah...međutim, isto tako verujem da je Brankica zaštićena ko' beli medved i da bi je neko odavno "skinuo" da može. B92 ne radi u mom i tvom interesu, nego u svom! Naduvavanje crne slike u još crnju...
    p.s.
    Veliki pozdrav za naše blogere - da nas ima što više!

    ОдговориИзбриши
  3. Ehm, sve su to posledice nepromišljene i neadekvatne politike koja se vodi predugo i to sve u cilju rehabilitovanja nacističkih kolaboracionista hihihi.. (ovo sam već negde napisala..)
    To je kulminiralo i kulminiraće, a opet nisu krivi sami izvršioci zločina, e to ja zovem savršenim zločinom.
    Svaka čast izvesnima, pogotovu mesjeu Apstraktnom.

    ОдговориИзбриши
  4. Lale,imam molbu za Vas.Posto je Gerovka obrisala Vas komentar,objavite ga ovde.Rado bih ga procitala.Verujem da je svaka rec bila pametno napisana,ali je doticnu jako pogodio,zaboleo i zato joj zasmetao.Ko Gerovku nije procitao izmedju redova tesko njemu.Iskreno se nadam da joj ovi izbori nece uspeti.Nisam u politici,ali ne volim osobe poput nje.Pravi se fina,al je okrecena raznim bojama.Ko je ne zna skupo je placa.

    ОдговориИзбриши
  5. Cula sam da je Gerovka prihvatala samo one investitore koji bi joj stavili debeli deo novca u dzep.Zato prilikom njenog rada nije htela da primi neke investitore i tako ih tim ponasanjem isterala.Ko je lud da dodje nudi investicije i jos stavi njoj u dzep.To rade samo oni koji ne znaju sta je sta.Danas kod nikog to ne prolazi,svako zna koliko je njegov novac bitan,a ona je svojim ponasanjem dovela Negotin do prosijackog stapa.Sto narod nema pojma i gleda u nju ko u nekog jako sposobnog,a to samo zato sto je asfaltirala sela i popravila domove za zabave u selima.Pa cijem novcem je to uradila?Da nije slucajno svojim.A za beton u centru i da ne govorim.Stidim se da dovedem nekog gosta.Pored toga sto je to sasvim odvratna stvar za takav jedan grad,kvalitet rada je ravan nuli.Da li je neko pogledao malo sve te linije,sahte koje su krivo postavljene,zar to lici na profesionalnost.Taj arhitekta treba da se postidi.Lepo da ide i vrati diplomu,stidim se ja za njega.Ja bih svu tu svotu novca,sto je isplatila te nesposobnjakovice,za taj centar,stavila sad njoj na teret,nek plati kad ne zna i nema oci.Slepa li je ili se pravi slepa i smeje se nama koji punimo budzet njenim "podpisima" ispraznjen.TUGO

    ОдговориИзбриши
  6. Radmila je moja školska drugarica i poznajemo se tačno 35 godina. To mi daje za pravo da joj bez pardona i dlake na jeziku otvoreno kažem šta mislim o njenim i dobrim i lošim potezima.
    I ona meni.
    Potpisano imenom i prezimenom.
    Za razliku od onih koji sve to ne smeju jer je ili mrze (pa bi najradije da je uhapse, ne daj bože nešto drugo) ili su iz ekipe satelita-poltrona (koji stoje mirno čak i kada im se obraća telefonom).
    Ovoga puta ipak nije bio u pitanju komentar koji je obrisan od strane njenih administratora.
    Princip administriranja (kontrole komentara) koji primenjuje ona ali i ja (svako na svom blogu) podrazumeva da čitaoci ne vide da je neki komentar "odbijen".
    Takođe, administrator bloga može da "samo" obriše neki komentar koji je već prošao kontrolu (tada se vidi ona kantica za smeće, i piše "obrisan od strane administratora"), ali i da ga obriše "trajno" (kao da je odbijen, nevidljiv).
    U ovom "našem" slučaju jedini krivac - sam ja. Lično.
    Tekst tog komentara je bio identičan onom malo niže osim što sam ga sam obrisao (to znači ono "obrisan od strane autora") zbog nekoliko greški u kucanju. Kada već zavitlavam druge za to, red je da ne budem isti.
    Ovoga puta je to prava istina.
    Reći ću još ovo: usijane žute glave su ubeđene da ja radim za Nju. To su ih nagovorile usijane crvene glave, da u tako nešto poveruju. Zato što je "ljubav" mene i njih obostrana. Duga i veoma lična. nekada po mojim leđima, danas po njihovim živcima.
    Problem ovoga grada je u tome što je prvo ONA radila nešto loše zbog čega su ONI došli na vlast, a sada ONI rade još gore da bi se ONA ponovo vratila.
    Kakav Uroboros negotinski, zmija bez kraja i repa.
    U krug.
    Tačno je samo to da postoji blogerski dogovor između nje i mene da ne brišemo jedno drugome komentare sve dok ne pređu granicu pristojnosti i ljudskosti.
    Toliko je dovoljno.

    ОдговориИзбриши
  7. Ipak, za one koji ne vole da čitaju "njen" blog, ponoviću taj komentar i ovde. Nitogen mi neće zameriti, inače ima da ga ubacim u privremeni Organ preko veze.
    *****************************************

    Zbog grešaka u primeni i nepoštovanja raznih zakona, raspuštena je negotinska Skupština opštine.
    Zbog neprimenjivanja zakonski propisanih sankcija u zakonski propisanim rokovima, za pomenute prekršaje, čekalo se četvrtcima i četvrtcima, mesecima i mesecima.
    Zašto je to uopšte, na kraju i urađeno (zamislite samo - primenjen je neki zakon!!!), da bi se sada nastavila identična praksa? Zašto su kukali na one Pređašnje ovi Potonji? Da bi uradili isto?

    DA BI RADILI ISTO.

    Zar je to boljitak koji se nudi stanovnicima Unesrećene Palanke? Ja ne vidim nikakvu razliku, tako da mi više nije ni jasan razlog za održavanje vanrednih lokalnih izbora u Negotinu. Izgleda da nije ni Potonjima, pa bi zato najradije hteli da izbora i ne bude, ili da na izbore ne izađe niko osim njih samih.
    Da sami za sebe glasaju, odlučuju, štampaju glasačke listiće i prebojavaju ih, prave izveštaje i kače ih na svoje sajtove i blogove.
    Mi da im budemo alibi.
    A oni da se sa tim slikaju.
    To im ionako najbolje ide od ruke.
    Baš su lepi, ko slička.
    Dođe ti da ih tako i pocepaš.
    Na izborima, naravno. Nikako drugačije.

    p.s.
    Čitajte ovaj komentar kao novi post na blogu Građanski Krug. Rekao sam da tamo neću ništa da napišem dok ne čujem odgovor na pitanje koje sam juče postavio:

    "Da ćutimo onda?"

    (za ovaj tekst nisu potrebne slike)

    ОдговориИзбриши
  8. Neka fala,evo ustupam ti mesto u Organu. I ne nerviraj blogersku populaciju negotinsku,nego piši,ako sam ja neozbiljan pa se latim tastature 4,5 puta godišnje,ne moraš i ti.Odgovore na tvoje pitanje o Čutanju već imaš,zato udri bratanče,direkt "međ` rozi."

    P.S. Sad tek videh vreme tvojih komentara,pa ti čoveče spavaš na MOM :) blogu.

    ОдговориИзбриши
  9. Ej, nemoj da ti uvalim Bata Tomija za administratora bloga, nema više nikad da zaspiš od strahinje&užasa ...
    Ne brini se bre, neću.
    "Volim i ja tebe, Dezmonde."

    p.s.
    Danas bi bio Dan GSS, da se nisu prodali.
    jbg

    ОдговориИзбриши
  10. Samo se mi cudimo,a Buljisa i njegova strana prete redom po MZ kako ce da dele otkaze,a ostalim gradjanima prete raznim inspekcijama.Oni su stvrano NASILJE I ZLO.Oni treba da menjaju ime stranke iz demokratije u NASILJE: NZS u prevodu "NASILJE I ZLO SRBIJE".Gori su od HITLERA

    ОдговориИзбриши